Crinkles

Uložiť
Prihláste sa pre možnosť uloženia receptuClose

Nemáte účet? Zaregistrujte sa

Malé a chutné popraskané sušienky obalené v cukre – to sú crinkles. Na povrchu chrumkavé a vnútri mäkučké. Ich príprava je rýchla a jednoduchá, počas vianočných sviatkov si ich môžete pripraviť napríklad aj spolu s deťmi. Ak ste ich ešte neskúšali, teraz prišiel ten správny čas. Inšpirujte sa naším receptom.

Ingrediencie

  • 70g masla
  • 200g 54 % belgickej čokolády
  • 100g kryštálového cukru
  • 1KL kypriaceho prášku
  • 2 vajcia
  • 220g hladkej múky
  • 10g kakaa
  • štipka soli
  • 100g práškového cukru

Postup:

  • Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny.
  • Pridáme rozpustené maslo a čokoládu.
  • K zmesi nakoniec pridáme všetky sypké suroviny, ktoré predtým zmiešame v miske.
  • Cesto dáme zachladiť na 45 minút.
  • Z vychladnutého cesta následne tvarujeme guľky, ktoré obalíme v práškovom cukre.
  • Uložíme na plech s dostatočnými medzerami a pečieme pri 160 °C 12 minút.
  • Crinkles po upečení musia byť mäkké.

Buchtová sladká dielňa radí: Dáme pozor, aby sme cesto príliš nevychladili, potom by mohlo byť príliš tuhé a zle by sa s ním pracovalo.

Dobré rady na záver:

  • Crinkles s vôňou pripomínajúcou Vianoce si pripravíte, ak do cesta pridáte napríklad škoricu či klinčeky.
  • Predtým ako crinkles obalíte v práškovom cukre, môžete ich obaliť aj v kryštálovom – ten zabezpečí lepšie popraskanie.
  • Pozor na množstvo práškového cukru na obaľovanie! Príliš veľa cukru spôsobí, že crinkles budú príliš roztečené, a málo cukru zasa to, že nenadobudnú správny objem.
  • V prípade, že nebudete mať k dispozícii belgickú čokoládu, môžete použiť aj klasickú horkú s vyšším percentom kakaa.
Zdieľať

Vložiť komentár