Máte chuť na sladké raňajky či večeru? Francúzske toasty môžu byť tou správnou voľbou. Postup prípravy vám bude pripomínať klasický chlieb vo vajíčku, no tentokrát pár ingrediencií zameníme. Recept je skutočne jednoduchý a navyše pomôže zužitkovať aj staršie pečivo vo vašej domácnosti. Výsledkom budete milo prekvapení!
Ingrediencie
- 2 vajcia
- 1PL kryštálového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 150ml smotany 33%
- maslo na opečenie
- čerstvé ovocie – napr. maliny a čučoriedky
- vianočka
* Z uvedeného množstva pripravíte približne 10 sladkých toastov.
Postup
- Všetky suroviny zmiešame, čiže vajíčka vyšľaháme spolu s cukrami a smotanou.
- Vianočku nakrájame na približne rovnako hrubé diely a namáčame ju v pripravenej zmesi.
- Následne opekáme na rozpálenej panvici potretej maslom.
- Po opečení ukladáme na tanier, polejeme javorovým sirupom a ozdobíme čerstvým ovocím.
Dobré rady na záver:
- Pre dosiahnutie vláčnejšieho vnútra francúzskeho toastu nechajte vianočku dlhšie namočenú vo vajíčkovej zmesi.
- Francúzske toasty môžete pripraviť aj zo staršieho sendvičového chlebíka.
- Kým sú toasty ešte teplé, môžete na vrch položiť kúsok masla, ktoré im dodá na lahodnosti.
- Namiesto javorového sirupu ich môžete posypať práškovým cukrom, ktorý bude s ovocím dokonale ladiť – táto kombinácia vytvorí sladkú, no zároveň príjemne sviežu chuť.
- Hotové toasty môžete poukladať na seba a medzi jednotlivé vrstvy pridať džem či čerstvé kúsky ovocia.
Veríme, že recept na francúzske toasty vyskúšate a podelíte sa s nami o vaše tipy na ich servírovanie. Budeme sa tešiť!
Zdieľať