Ingrediencie
- 125g maslových celozrnných sušienok
- 50g masla
- 350g + 200g čučoriedok
- 50g kryštálového cukru
- 50g práškového cukru
- 100g bielej čokolády
- 400g krémového syra
- 100g roztierateľného tvarohu
- 200ml smotany 40%
- šťava z 1/2 citróna
350 g čučoriedok si zmiešame s kryštálovým cukrom a citrónovou šťavou a uvaríme mierne hustú zmes. V zmesi roztopíme a zamiešame bielu čokoládu. Odoberieme 3 lyžice a dáme bokom. Necháme vychladnúť pri izbovej teplote.
Sušienky rozdrvíme a spojíme s roztopeným maslom. Rovnomerne uložíme na dno formy s priemerom 18 cm. Dáme zachladiť aspoň na 30 minút.
Tvaroh, krémový syr, práškový cukor a čučoriedkovú zmes zmiešame a následne zľahka primiešame do polotuha vyšľahanú šľahačku. Zmes prenesieme na vychladnutý korpus a necháme vychladiť aspoň 10 hodín. Nakoniec na cheesecake nanesieme zvyšnú časť čučoriedkovej zmesi a ozdobíme čerstvými čučoriedkami.
Zdieľať