Ingrediencie
Korpus:
- 170g krupicového cukru
- 230g hladkej múky
- 1 vanilkový cukor
- 6 vajec
- 6PL oleja
- 3PL teplej vody
Plnka:
- 500g malín
- 250g mascarpone
- 1 vanilkový cukor
- 100g práškového cukru
- 250g roztierateľného tvarohu
- 200g kyslej smotany
- 250g sladkej smotany 33%
Korpus:
Žĺtky od bielkov si oddelíme. Žĺtka spolu s olejom, cukrom a vodou vyšľaháme do svetlej peny. Jemne primiešame hladkú múku. Nakoniec zľahka primiešame aj vyšľahané bielky. Pripravené cesto nalejeme do formy s priemerom 26 cm a pečieme 30 minút pri 180°C
Plnka:
Všetky ingrediencie spolu zmiešame okrem malín. Upečený korpus si prekrojíme na dva rovnaké diely a jeden uložíme na dno formy 26 cm. Na korpus nalejeme polovicu smotanovej plnky a naukladáme na ňu polovicu z malín. Jemne ich popritláčame do plnky a prikryjeme druhým dielom korpusu. Zvyšnú plnku nalejeme na vrchný korpus a necháme vychladiť pár hodín. Po vychladení tortu dozdobíme čerstvými malinami a posypeme práškovým cukrom.
Zdieľať