Ingrediencie
Cesto:
- 150g práškový cukor
- 150g polohrubá múka
- 5PL vlažnej vody
- 5 vajec
I. plnka:
- 900g očistených nastrúhaných jabĺk
- 1 vanilkový cukor
- mletá škorica
- citrónová kôra
II. plnka:
- 210g kryštálového cukru
- 200g masla
- 1 vanilkový puding (alebo maizena)
- 1/2l mlieka
Na ozdobu:
- 1ks 33% šľahačková smotana
- čokoládové vločky
Ako prvý uvaríme puding, ktorý necháme vychladnúť. Plech vystelieme alobalom, navrstvíme naň jablká. Cesto si pripravíme napenením žĺtkov s cukrom a vodou, následne do zmesi pridáme sneh a múku s práškom do pečiva. Cesto poukladáme na jablká a pečieme na 180 °C približne 30-35 minút. Do krému, ktorý pripravíme vymiešaním masla s cukrom, zašľaháme puding. Upečený koláč vyklopíme a krém navrstvíme na jablká a necháme vychladnúť.
Ak máte chuť, koláč si môžete ozdobiť šľahačkou a posypať ju čokoládovými vločkami.
Zdieľať