Ingrediencie
Suroviny na cesto:
- 220g polohrubej múky
- 300ml mlieka
- 2PL SweetFamily trstinového cukru
- 2PL masla
- 1 prášok do pečiva
- 2 vajcia
- olej
- štipka soli
Suroviny na jahodovú omáčku:
- 500g jahôd
- 100g trstinového cukru
- šťava z ½ pomaranča
Suroviny do jogurtu:
- 500ml bieleho jogurtu (grécky)
- ½ PL SweetFamily trstinového cukru
- nastrúhaná kôra z pomaranča
Jahody umyjeme a pripravíme do misky. V menšom hrnci skaramelizujeme cukor, potom do neho pridáme jahody a pomarančovú šťavu z jednej polovice pomaranča. Zmes privedieme do varu a varíme dve minúty. Následne varíme na čo najmenšom plameni, kým pomarančová šťava nezhustne.
Na cesto si v miske zmiešame múku, prášok do pečiva, trstinový cukor a štipku soli. V mlieku medzitým rozšľaháme vajcia a maslo, zmes vylejeme do suchej múčnej zmesi a všetko dohromady zapracujeme mixérom tak, aby vzniklo hladké cesto. Keď ho máme, môžeme ho nechať dvadsať minút odpočívať. Po dvadsiatich minútach zahrejeme vafľovač, namažeme ho olejom, alebo maslom (ak nemáme olej). Cesto vylejeme na vafľovač a pečieme dozlatista.
Nakoniec pripravíme jogurt. Zmiešame ho s pomarančovou kôrou z jedného pomaranča a trstinovým cukrom. Vafle servírujeme s jogurtom a jahodovým rozvarom.
Zdieľať