Ingrediencie
- 300g práškového cukru
- 150g mascarpone
- 300ml 33% smotany na šľahanie
- 2PL citrónovej šťavy
- 2PL smotanovo – vanilkového pudingu
- 2PL kryštálového cukru
- 2 šľahačkové stužovače
- 2 vanilkové cukry
- 6 bielkov
- čučoriedky / maliny / jahody podľa potreby
- štipka soli
Oddelíme žĺtky od bielkov. Bielky s práškovým cukrom a štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh. Do smotanového pudingu primiešame citrónovú šťavu, hmotu pridáme k snehu a opäť šľaháme. Sneh navrstvíme na plech vyložený papierom na pečenie do tvaru torty s priemerom 20 centimetrov a dáme do rúry. Sušíme najskôr pri 150 °C približne hodinu, potom pri 100 °C ďalšiu pol hodinu. Po vypnutí rúry necháme tortu v rúre ešte odstáť 1 hodinu. Rúru neotvárame, aby nám torta nepadla.
Zo smotany na šľahanie so stužovačom vyšľaháme šľahačku. Mascarpone si vo vedľajšej miske zmiešame s vanilkovým a kryštálovým cukrom a primiešame k vyšľahanej šľahačke Hmotu navrstvíme na upečený korpus a ozdobíme ovocím.
Zdieľať