Ingrediencie
- 250g mascarpone
- cca 300-350g medovníkov
- 1dl smotany na šľahanie
- 2PL perníkového korenia
- 1PL Sweet family práškového cukru
- 1PL vanilkového cukru
- 5PL Sweet family hnedého cukru
- 3 vajíčka
- kakao na posypanie
Vajíčka rozdelíme na žĺtka a bielka zvlášť. Žĺtka vyšľaháme s hnedým cukrom, vanilkovým cukrom a perníkovým korením. Smotanu na šľahanie vyšľaháme do polotuha, zmiešame s mascarpone a prešľaháme spolu. Pridáme do medovníkovej zmesi a metličkou spolu premiešame. Bielka vyšľaháme dotuha s lyžicou práškového cukru a jemne primiešame ku krému.
Medovníčky sekáčikom rozdrvíme na jemno a vrstvíme v pohári – dve lyžice mletých keksíkov, dve lyžice krému, keksíky a krém. Vrch posypeme kakaom a ozdobíme medovníkom.