Jablkový koláčik s krémom zo slaného karamelu

Uložiť
Prihláste sa pre možnosť uloženia receptuClose

Nemáte účet? Zaregistrujte sa

Recepty Stvory z kuchyne

Ingrediencie

Cesto:

  • 220g hladkej špaldovej múky
  • 150g SweetFamily hnedého cukru
  • 225g rastlinného oleja
  • 70g SweetFamily kryštálového cukru
  • 1PL škorice
  • 1ČL prášku do pečiva
  • 3 vajíčka
  • 4 jablká + štipka škorice

Krém

250g mascarpone

250ml 30% smotany na šľahanie (125 + 125)

200g SweetFamily krupicového cukru

5PL vody

štipka soli

V jednej miske si poriadne zmiešame múku, škoricu a prášok do pečiva. Vajíčka vyšľaháme do peny s oboma typmi cukru. Pridáme olej a premiešame. Múkovú zmes postupne primiešavame k mokrej zmesi, cca 2 PL múkovej zmesi si odložíme bokom a pridáme do nej štipku škorice. Jabĺčka si ošúpeme a nakrájame na drobné kocky a vyváľame ich v odloženej múčnej zmesi so škoricou. Takto obalené jabĺčka pridáme do cesta. Vystelieme si plech s veľkosťou 20 x 30 cm, vylejeme naň cesto a pečieme pri teplote 180 stupňov cca 40 minút.

Medzičasom si pripravíme slaný karamel. Cukor zmiešame s vodou. Vložíme do hrnca a na vyššom plameni necháme zahrievať bez miešania. Keď bude zmes jantárovej farby, primiešame 125 ml smotany na šľahanie, pridáme štipku soli a za stáleho miešania karamel dokončíme. Necháme vychladnúť. V mixéri si vymixujeme mascarpone a 125 ml smotany na šľahanie do tuha, pridáme vychladnutý karamel a premiešame. Časť karamelu si môžeme nechať bokom a ozdobiť ním koláčik.

Zdieľať

Vložiť komentár