AngieBakes
Ingrediencie
Na cesto:
- 150g hladkej múky
- 30g SweetFamily práškového cukru
- 60g studeného masla
- 1 vajíčko
Na krém:
- 250ml mlieka
- 150ml vaječného likéru
- 150ml 30% smotany na šľahanie
- 2-3PL SweetFamily kryštálového cukru
- 1 balík vanilkového pudingového prášku
Múku zmiešame s práškovým cukrom, pridáme nakrájané maslo a vajíčko a vypracujeme cesto. Zabalíme do fólie a uložíme na hodinu do chladničky. Rúru zapneme na 180 stupňov. Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme z neho kruhy, ktoré uložíme do formičiek na tartaletky (s priemerom 10 cm). Popicháme dno vidličkou, uložíme na ne nastrihaný papier na pečenie a zaťažíme suchým bôbom. Takto dáme piecť na 15 minút, potom papier aj s bôbom odstránime a ešte dopekáme 5 minút. Vyberieme a necháme úplne vychladnúť.
Na plnku si do hrnca nalejeme 200 ml mlieka, vaječný likér a cukor a začneme variť. Vo zvyšnom mlieku vymiešame pudingový prášok. Keď už mlieko s likérom začne vrieť, prilejeme pudingový prášok rozmiešaný v mlieku a za stáleho miešania necháme zhustnúť. Týmto pudingom naplníme pripravené tartaletky a necháme vychladnúť. Pred podávaním vyšľaháme smotanu do tuha a ozdobíme vrch tartaletiek. Z tejto dávky vyjdú 4 tartaletky.
Zdieľať