AngieBakes
Ingrediencie
Na cesto:
- 450g hladkej múky
- 50g SweetFamily kryštálového cukru
- 20g droždia
- 75g rozpusteného masla
- 200ml mlieka
- 1 vajíčko
Na plnku:
- 500ml mlieka
- 3PL SweetFamily Retro kryštálového cukru
- 1,5 balíka vanilkového pudingového prášku
Na potretie:
- 1 vajíčko
Na vrch koláča:
- 2PL SweetFamily práškového cukru
- 1PL vody
- 2PL kokosu
- 2PL SweetFamily Retro kryštálového cukru
Droždie rozmrvíme v 100 ml vlažného mlieka zmiešaného s lyžicou cukru a necháme kysnúť. Do misy preosejeme múku so zbytkom cukru, pridáme rozpustené maslo, vajíčko, zbytok mlieka a napokon kvások. Miesime rukou alebo mixérom, až kým nevznikne hladké cesto, ktoré sa odlepuje od dna misy. Prikryjeme kuchynskou utierkou a necháme hodinu kysnúť na teplom mieste.
Medzitým si pripravíme vanilkový puding. V 100 ml mlieka metličkou vymiešame pudingový prášok, zbytok mlieka s cukrom dáme variť. Keď už je horúce, prilievame pudingový prášok s mliekom a za stáleho miešania varíme, až kým nezhustne. Odstavíme a za občasného premiešania necháme vychladnúť.
Cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, prepracujeme rukou a rozdelíme na 12 rovnakých častí. Z každej časti vytvarujeme bochníček, uložíme ho na plech vystlaný papierom na pečenie a do stredu prstom urobíme dieru. Toto opakujeme aj zo zvyšnými bochníkmi, ukladáme ich ďalej od seba. Puding vložíme do zdobiaceho sáčku s okrúhlou špičkou a do každej diery na bochníčkoch vtlačíme malý kopček. Buchty necháme ešte 30 minút kysnúť na plechu.
Rúru zapneme na 200 stupňov. Každú buchtu potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť na cca 15-20 minút. Po upečení vrch každej ešte horúcej buchty potrieme vodou zmiešanou s práškovým cukrom a posypeme zmesou kokosu a kryštálového cukru. Z tejto dávky vyjde 12 kusov.
Zdieľať