AngieBakes
Ingrediencie
Na cesto:
- 300g hladkej múky
- 20g droždia
- 100ml mlieka
- 1PL SweetFamily kryštálového cukru
- 2 žĺtka
- štipka soli
Na plnku:
- 100g masla
- 2PL SweetFamily kryštálového cukru
Na posypanie:
- 3PL mletých orechov
- 3PL SweetFamily Retro hrubého kryštálového cukru
Na poliatie:
- 70ml mlieka
- 7ČL vanilkového cukru
Droždie rozmrvíme v mlieku s pridaním 1 lyžice cukru a necháme pár minút kysnúť. Do misy preosejeme múku, pridáme soľ, žĺtka a napokon aj nakysnuté droždie. Cesto miesime rukou alebo mixérom, až kým nebude úplne hladké a bude sa odliepať od dna misy. Prikryjeme kuchynskou utierkou a necháme hodinu odležať na teplom mieste, kým zdvojnásobí svoju veľkosť.
Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom. Cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, rukou chvíľu pomiesime a potom vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika. Potrieme maslovým krémom a zrolujeme z dlhšej strany. Nakrájame na 2,5 cm kolieska a uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie ďalej od seba.
Vrch posypeme orechmi zmiešanými s cukrom a necháme ešte pol hodinu kysnúť. Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Slimáky dáme piecť na cca 20 minút – alebo kým nebudú zlatohnedé. V polovici pečenia vyberieme z rúry a polejeme ich vlažným mliekom zmiešaným s vanilkovým cukrom. Z tejto dávky vyjde cca 15 kusov.
Zdieľať