AngieBakes
Ingrediencie
- 500g malín
- 250g mascarpone
- 100g bielej čokolády
- 50g SweetFamily práškového cukru
- 250ml smotany na šľahanie
- podlhovasté piškóty
Maliny zmiešame s práškovým cukrom a tyčovým mixérom vymiešame dohladka. Z tejto zmesi odoberieme dve-tri lyžice a zmiešame s toľkou vody, aby bola dostatočne tekutá – do nej budeme namáčať piškóty. Bielu čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Smotanu vyšľaháme dotuha.
Mascarpone vyšľaháme s rozpustenou vychladnutou čokoládou, pridáme malinové pyré a nakoniec aj vyšľahanú smotanu. Pripravíme si obdĺžnikovú nádobu. Piškóty namočíme do malinovej vody a naukladáme na dno nádoby. Na to natrieme časť krému, opäť naukladáme piškóty a opäť krém. Opakujeme, až kým sa krém neminie, poprípade ak je nádobka menšia, tak zbytok môžeme dať do malých pohárikov. Uložíme na pár hodín do chladu – najlepšie na noc.
Pred podávaním môžeme posypať kakaom alebo ozdobiť celými malinami.
Zdieľať