AngieBakes
Ingrediencie
Na cesto:
- 300g hladkej múky
- 200g masla
- 100g SweetFamily práškového cukru
- 20g kakaa
- 1ČL kypriaceho prášku
- 2 žĺtka
- štipka soli
Na plnku:
- 500g tvarohu
- 100g kyslej smotany
- 130g SweetFamily kryštálového cukru
- 1 balík vanilkového pudingového prášku
- šťava z polovice citróna
Všetky suroviny na cesto vypracujeme rukou na pevné cesto, zabalíme do potravinárskej fólie a uložíme na hodinu do chladničky. Zatiaľ si do misky dáme tvaroh (ja som použila jeden hrudkovitý a jeden jemný), cukor, kyslú smotanu, šťavu z citróna a pudingový prášok a tyčovým mixérom vymiešame do hladkého krému. Cesto vyberieme, rozdelíme na dve rovnaké časti. Jednu časť vyvaľkáme na pomúčenej doske a opatrne prenesieme do 22-24 cm koláčovej formy. Zbytočné cesto orežeme z krajov.
Na cesto nanesieme tvarohový krém a uhladíme. Druhú časť cesta taktiež vyvaľkáme a opatrne prenesieme na vrch koláča. Na krajoch popritláčame a vrch popicháme vidličkou. Dáme piecť do predhriatej rúry na 180°C na cca 25 minút. Po upečení necháme úplne vychladnúť, ideálne 3-4 hodiny, potom vrch posypeme práškovým cukrom a nakrájame. Môžeme ozdobiť malinami.
Zdieľať