Jablkovo-maková bábovka

Uložiť
Prihláste sa pre možnosť uloženia receptuClose

Nemáte účet? Zaregistrujte sa

AngieBakes

Ingrediencie

  • 300g hladkej múky
  • 120g SweetFamily kryštálového cukru
  • 100g mletého maku + 2 PL mlieka
  • 50g detskej krupice
  • 1ČL vanilkového extraktu
  • 200ml bieleho jogurtu
  • 50ml oleja
  • 1 balík kypriaceho prášku
  • 4 vajíčka
  • 2 veľké jablká

Rúru zapneme na 180°C. V jednej miske zmiešame múku. krupicu a kypriaci prášok. V druhej miske vyšľaháme do peny celé vajíčka s cukrom a vanilkovým extraktom. Pridáme olej, jogurt a nastrúhané jablká (bez šťavy). Primiešame múčnu zmes a toto cesto rozdelíme na dve polovice. Do druhej primiešame mak a mlieko. Formu na bábovku vymažeme maslom a vysypeme strúhankou a striedavo lejeme biele cesto a makové cesto. Dáme piecť na cca 40 minút.

Po upečení necháme vychladnúť. Vyklopíme z formy a pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

Zdieľať

Vložiť komentár