AngieBakes
Ingrediencie
- 300g hladkej múky
- 120g SweetFamily kryštálového cukru
- 100g mletého maku + 2 PL mlieka
- 50g detskej krupice
- 1ČL vanilkového extraktu
- 200ml bieleho jogurtu
- 50ml oleja
- 1 balík kypriaceho prášku
- 4 vajíčka
- 2 veľké jablká
Rúru zapneme na 180°C. V jednej miske zmiešame múku. krupicu a kypriaci prášok. V druhej miske vyšľaháme do peny celé vajíčka s cukrom a vanilkovým extraktom. Pridáme olej, jogurt a nastrúhané jablká (bez šťavy). Primiešame múčnu zmes a toto cesto rozdelíme na dve polovice. Do druhej primiešame mak a mlieko. Formu na bábovku vymažeme maslom a vysypeme strúhankou a striedavo lejeme biele cesto a makové cesto. Dáme piecť na cca 40 minút.
Po upečení necháme vychladnúť. Vyklopíme z formy a pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
Zdieľať