AngieBakes
Ingrediencie
- 180g maslových keksíkov
- 130g SweetFamily kryštálového cukru
- 100g masla
- 40g hladkej múky
- 400ml mlieka
- 180ml smotany na šľahanie
- 3 vajíčka
- 1 vanilkový lusk
- 1 balík mletej želatíny
- krokant a ovocie na ozdobu
Keksíky si rozdrvíme na jemno a zmiešame s rozpusteným maslom. Z tejto hmoty nadávkujeme po 2 lyžiciach na dno pripravených sklenených nádobiek a pritlačíme rukou. Vajíčka rozdelíme, bielka vyšľaháme so 60 g cukru do tuha a odložíme bokom. Žĺtka ručnou metličkou vymiešame so 100 ml mlieka, semienkami z vanilkového lusku a s múkou. Zvyšok mlieka dáme variť a keď už je horúce, prilejeme žĺtkovú zmes a na strednej teplote varíme, až kým krém nezhustne. Na konci primiešame aj mletú želatínu a ručnou metličkou premiešame. Odstavíme z ohňa. Necháme trocha vychladnúť a po častiach primiešame k tuhému snehu.
Tento krém nadávkujeme do 3/4 do pripravených pohárikov a uložíme do chladničky na 4 hodiny. Pred podávaním vyšľaháme smotanu do tuha a s pomocou ozdobného vrecka nastriekame šľahačku na vrch krému. Posypeme krokantovými kúskami a ozdobíme ovocím. Z tejto dávky vyjde 6-8 kusov, záleží od veľkosti pohárikov.
Zdieľať