Ingrediencie
- 350g čerešní
- 90g SweetFamily trstinového cukru
- 100g masla
- 100g mletých mandlí
- 160g hladkej múky
- 100g horkej čokolády
- 2PL kakaa
- 2PL sóda bikarbóny
- 2PL rumu
- 4 vajíčka
Na čokoládovú polevu:
- 100g masla
- 100g horkej čokolády
- 1PL kakaa
- 3PL SweetFamily kryštálového cukru
- 3PL mlieka
V mise vyšľaháme maslo s cukrom a po jednom prišľaháme vajíčka. Pridáme mleté mandle, nastrúhanú čokoládu a rum, premiešame a nakoniec pridáme aj múku zmiešanú s kypriacim práškom. Cca 10 čerešní si odložíme na ozdobu koláča, zvyšok zbavíme kôstok a primiešame lopatkou k cestu.
Rúru zapneme na 180°C, 18-20 cm tortovú formu vystelieme papierom na pečenie a naplníme cestom. Uhladíme povrch a dáme piecť na cca 45 minút. Po upečení necháme vychladnúť a vyberieme z formy. Na čokoládovú polevu si všetky ingrediencie dáme do malého hrnca a zohrievame a miešame metličku na miernom ohni, kým nevznikne hladký krém. Ten nalejeme na vrch koláča a ozdobíme celými čerešňami.
Zdieľať