Recepty Fresshion
Ingrediencie
- 250g hladkej múky
- 160g masla
- 80g SweetFamily Stevi cukru
- 1 vajce
- trochu citrónovej kôry
Na lemon curd (citrónovú plnku):
- 80g SweetFamily Stevi cukru
- 1ČL kukuričného škrobu
- 1ČL oleja
- 1 vajce
- 1 žĺtok
- šťavu aj kôru z 2 citrónov
Všetky ingrediencie v mise ručne spracujeme na hladké cesto (zvládne to aj šikovný kuchynský robot), ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a necháme aspoň polhodinu odpočívať v chladničke. Potom si predhrejeme rúru na 170 stupňov, cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme kolieska (môžeme použiť aj pečiatku na keksíky), ktoré poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme asi 15 minúť.
Kým nám koláčiky vychladnú, pripravíme si citrónovú plnku. V malom hrnci zmiešame citrónovú šťavu a kôru s vajíčkom, žĺtkom, cukrom a škrobom a za stáleho miešania uvaríme kašu. Tú potom odstavíme z ohňa, primiešame olej a ešte asi minútku povaríme. V uzatvárateľnej nádobe vydrží lemon curd v chladničke zhruba 2 týždne, no určite odtiaľ zmizne skôr. Vychladnutým krémom plníme upečené koláčiky a vychutnávame si citrónovú slasť na jazyku.
Zdieľať