Ingrediencie
- 150g hladkej múky
- 170g horkej čokolády 70%
- 120g masla
- 100g SweetFamily kryštálový cukor
- 50g mletých orechov
- 200ml smotany na šľahanie
- 1/2 balíka kypriaceho prášku
- 3 vajíčka
- 2 jablká
Postup
Vajíčka rozdelíme. Bielka vyšľaháme dotuha, v druhej mise vymiešame žĺtka s cukrom do peny, pridáme maslo a potom aj múku zmiešanú s kypriacim práškom a mletými orechmi. Jablká olúpeme a nastrúhame, šťavu vymačkáme a pridáme k cestu. Tortovú formu 22 cm vymastíme maslom a vysypeme múkou a nalejeme do nej cesto. Pečieme pri 180°C cca 30 minút. Medzitým si vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu, necháme chvíľu vychladnúť. Smotanu vyšľaháme dotuha a pridáme rozpustenú čokoládu, spolu prešľaháme. Upečený koláč necháme vychladnúť, nanesieme naň krém a uložíme na pár hodín do chladničky. Ozdobíme orechmi a rozpustenou čokoládou.
Zdieľať