Ingrediencie
- 150g hladkej múky
- 270g mletých mandlí
- 50g SweetFamily hnedého cukru
- 25g masla
- 1 lyžica perníkového korenia
- 1 lyžica mlieka na potretie
- 1/2 lyžičky sóda bikarbóny
- 1/4 šálky medu
- 1 vajíčko
- celé mandle na ozdobu
Postup
Najprv si do menšieho hrnca dáme med, cukor a maslo a zohrievame na miernom plameni, až kým sa maslo a cukor neroztopia. Necháme vychladnúť. Do väčšej misy si preosejeme múku, pridáme mleté mandle, perníkové korenie, sóda bikarbónu, premiešame, pridáme vajíčko a nakoniec prilejeme medovú zmes. Celé spracujeme rukou na pevné cesto a uložíme na chvíľku do chladu.
Medzitým zapneme rúru na 180°C a plech vystelieme papierom na pečenie. Cesto vyvaľkáme na doske vysypanej múkou na cca 5 mm a vykrajujeme ľubovoľné tvary. Uložíme ich na plech (netreba nechať veľa miesta medzi nimi, nenarastú veľmi).
Vajíčko s mliekom vidličkou prešľaháme a štetcom potrieme vrch medovníkov. Do stredu dáme celú mandľu a dáme piecť na cca 10-12 minút. Skladujeme v dobre uzatvárateľnej nádobe.
Zdieľať