Dlho očakávané video, v ktorom Sladká babka učí Luciu, ako si pripraviť slovenskú klasiku je tu! V prvom diele sa bližšie zoznámite s našimi dvoma hlavnými protagonistkami a zistíte, či sa Lucii jej prvé šúľance v živote podarili, alebo to celé skončilo katastrofou. Recept, ktorý nájdete aj v sekcii receptov na našom webe, alebo nižšie v tomto blogu je jednoduchý a tak veríme, že ho dokáže zvládnuť naozaj každý. Ak si ho doma vyskúšate, neváhajte nám poslať výsledok do správy na Facebooku alebo našom Instagrame.
Ingrediencie: 200g zemiakov, 1 vajce, hrubá múka podľa potreby, mak, práškový cukor, maslo, soľ. Ak máte chuť nahradiť mak, môžete použiť strúhanku.
Návod na prípravu šúľancov: Zemiaky v šupke si uvaríme, ošúpeme a pretlačíme. Roztlačené zemiaky si prichystáme na pomúčenú dosku a zmiešame s vajíčkom. Vajíčko aj múku zapracujeme do zemiakov a vytvarujeme si cesto do šulca. Cesto si rozdelíme na menšie časti a rukami z neho vyvaľkáme tenší šúľanec. Nožíkom cesto rozkrájame na šúľance a dáme variť do osolenej vriacej vody. Zatiaľ si zmiešame mak
s práškovým cukrom a opražíme strúhanku. Šúľance scedíme a podávame podľa chuti – s makom alebo strúhankou. Pre doladenie chuti zalejeme roztopeným maslom.