AngieBakes
Ingrediencie
- 340g hladkej múky
- 170g masla
- 100g mletého maku
- 250g SweetFamily kryštálového cukru
- 100g kyslej smotany
- 4 vajíčka
- 3 banány
- 1 balík kypriaceho prášku
- nastrúhaná kôra z jedného citrónu
Na polevu:
- cca 150g SweetFamily práškového cukru
- 1-2PL citrónovej šťavy
- 1 bielko
Rúru zapneme na 165°C. Vajíčka si rozdelíme, bielka vyšľaháme dotuha so 125 g kryštálového cukru. V druhej mise vyšľaháme maslo so zbytkom cukru (125 g), pridáme po jednom žĺtka, rozpučené banány, mletý mak, múku, kypriaci prášok, citrónovú kôru a kyslú smotanu a poriadne premiešame. Nakoniec opatrne lopatkou primiešame aj tuhý sneh z bielkov.
Celú hmotu vylejeme do papierom vystlanej tortovej formy (24-26 cm) a dáme piecť na hodinu. Po uplynutí tejto doby zapichneme špáradlo a ak vyjde čisté, môžeme už koláč vybrať. Necháme ho úplne vychladnúť. Na polevu začneme šľahať bielko a hneď aj prisypávame práškový cukor. Pridáme aj citrónovú šťavu. Krém by mal byť polotekutý. Nanesieme ho na vrch koláča a posypeme troškou maku.
Zdieľať