Banánovo-makový koláč s citrónovou polevou

Uložiť
Prihláste sa pre možnosť uloženia receptuClose

Nemáte účet? Zaregistrujte sa

AngieBakes

Ingrediencie

  • 340g hladkej múky
  • 170g masla
  • 100g mletého maku
  • 250g SweetFamily kryštálového cukru
  • 100g kyslej smotany
  • 4 vajíčka
  • 3 banány
  • 1 balík kypriaceho prášku
  • nastrúhaná kôra z jedného citrónu

Na polevu:

  • cca 150g SweetFamily práškového cukru
  • 1-2PL citrónovej šťavy
  • 1 bielko

Rúru zapneme na 165°C. Vajíčka si rozdelíme, bielka vyšľaháme dotuha so 125 g kryštálového cukru. V druhej mise vyšľaháme maslo so zbytkom cukru (125 g), pridáme po jednom žĺtka, rozpučené banány, mletý mak, múku, kypriaci prášok, citrónovú kôru a kyslú smotanu a poriadne premiešame. Nakoniec opatrne lopatkou primiešame aj tuhý sneh z bielkov.

Celú hmotu vylejeme do papierom vystlanej tortovej formy (24-26 cm) a dáme piecť na hodinu. Po uplynutí tejto doby zapichneme špáradlo a ak vyjde čisté, môžeme už koláč vybrať. Necháme ho úplne vychladnúť. Na polevu začneme šľahať bielko a hneď aj prisypávame práškový cukor. Pridáme aj citrónovú šťavu. Krém by mal byť polotekutý. Nanesieme ho na vrch koláča a posypeme troškou maku.

Zdieľať

Vložiť komentár