Ingrediencie
Potrebujeme plech na pečenie s rozmermi cca 40 cm x 36 cm
- 300g 70% horkej čokolády (250 g rozpustíme, 50 g nalámeme)
- 3PL lyžice masla
- 3PL lyžice veľmi silného espressa
- 2ČL vanilkového extraktu
- ½ČL lyžičky soli
- 1 hrnček hnedého cukru
- 3 vajíčka izbovej teploty
- 1 vrchovatá PL hladkej múky
- hrsť nasekaných vlašských orechov
- hrsť nasekaných lieskových orieškov
Vo vodnom kúpeli si roztopíme 250 gramov čokolády, pridáme do nej 3 PL masla a primiešame kávu. Vyšľaháme si vajcia a pridáme k nim vymiešaný cukor s vanilkovým extraktom a soľou. K vaječnej zmesi pridáme roztopenú čokoládu a primiešame múku, nasekané orechy a nalámané kúsky čokolády. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme 40 minút na 160 °C. Po vytiahnutí z rúry necháme brownies dôkladne vychladnúť a nakrájame na malé kocky.
Zdieľať