Ingrediencie
Forma:
- tortová forma s priemerom 22 cm
Na cesto:
- 250g maslových sušienok
- 100g rozpusteného masla
Na plnku:
- 250g mascarpone
- 380g krémového syra Philadelphia
- 160g SweetFamily kryštálového cukru
- 3 vajíčka
- nastrúhaná kôra z dvoch citrónov
- šťava z polovice citróna
Na malinovú vrstvu:
- 300g čerstvých malín + na ozdobu
- 3PL SweetFamily práškového cukru
- 2PL citrónovej šťavy
- 5 plátkov želatíny
Rúru zapneme na 180 stupňov. Sušienky pomelieme a zmiešame s rozpusteným maslom. Túto hmotu natlačíme na dno formy, ktorá je vystlaná papierom na pečenie. Dáme piecť na 10 minút a potom vyberieme z rúry. Na plnku si vyšľaháme mascarpone s krémovým syrom a kryštálovým cukrom, pridáme citrónovú kôru a šťavu a nakoniec po jednom zľahka zašľaháme aj vajíčka. Krém nanesieme na predpečený korpus a dáme piecť pri 170 stupňov na 55-60 minút. Na dno rúry uložíme plech s horúcou vodou, aby sa cheesecake nevysušil. V polovici pečenia prikryjeme vrch alobalom.
Po upečení vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Na malinovú vrstvu si pripravíme želatínu podľa návodu. Maliny s cukrom a citrónovou šťavou vymiešame tyčovým mixérom na pyré. Želatínu si zohrejeme, a keď je teplá, prilejeme do malinového pyré a prešľaháme. Nalejeme na vrch cheesecaku a uložíme na noc do chladničky. Pred podávaním prejdeme po okrajoch formy nožom namočeným do horúcej vody a uvoľníme cheesecake z formy. Ozdobíme malinami.
Zdieľať