Cheesecake s malinovou vrstvou

Uložiť
Prihláste sa pre možnosť uloženia receptuClose

Nemáte účet? Zaregistrujte sa

Ingrediencie

Forma:

  • tortová forma s priemerom 22 cm

Na cesto:

  • 250g maslových sušienok
  • 100g rozpusteného masla

Na plnku:

  • 250g mascarpone
  • 380g krémového syra Philadelphia
  • 160g SweetFamily kryštálového cukru
  • 3 vajíčka
  • nastrúhaná kôra z dvoch citrónov
  • šťava z polovice citróna

Na malinovú vrstvu:

  • 300g čerstvých malín + na ozdobu
  • 3PL SweetFamily práškového cukru
  • 2PL citrónovej šťavy
  • 5 plátkov želatíny

Rúru zapneme na 180 stupňov. Sušienky pomelieme a zmiešame s rozpusteným maslom. Túto hmotu natlačíme na dno formy, ktorá je vystlaná papierom na pečenie. Dáme piecť na 10 minút a potom vyberieme z rúry. Na plnku si vyšľaháme mascarpone s krémovým syrom a kryštálovým cukrom, pridáme citrónovú kôru a šťavu a nakoniec po jednom zľahka zašľaháme aj vajíčka. Krém nanesieme na predpečený korpus a dáme piecť pri 170 stupňov na 55-60 minút. Na dno rúry uložíme plech s horúcou vodou, aby sa cheesecake nevysušil. V polovici pečenia prikryjeme vrch alobalom.

Po upečení vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Na malinovú vrstvu si pripravíme želatínu podľa návodu. Maliny s cukrom a citrónovou šťavou vymiešame tyčovým mixérom na pyré. Želatínu si zohrejeme, a keď je teplá, prilejeme do malinového pyré a prešľaháme. Nalejeme na vrch cheesecaku a uložíme na noc do chladničky. Pred podávaním prejdeme po okrajoch formy nožom namočeným do horúcej vody a uvoľníme cheesecake z formy. Ozdobíme malinami.

Zdieľať

Vložiť komentár