Citrónové kapkejky s kúskami bielej čokolády a tvarohovým krémom

Uložiť
Prihláste sa pre možnosť uloženia receptuClose

Nemáte účet? Zaregistrujte sa

Ingrediencie

  • 500g jemného tvarohu
  • 200g kryštálového SweetFamily cukru
  • 200g hladkej múky
  • 150g práškového SweetFamily cukru (pridávam podľa chuti)
  • 120ml mlieka
  • 2čl prášku do pečiva
  • ½čl soli
  • 2 vajcia
  • kôru a šťavu z dvoch citrónov
  • bielu čokoládu nasekanú na malé kúsky
  • trochu stužovača šľahačky

Postup

Vajíčka vyšľaháme s kryštálovým cukrom do peny a pridáme šťavu aj kôru z 1 a pol citróna (zvyšok si necháme do krému). Do tejto zmesi pomaly primiešavame na striedačku mlieko a múku s práškom do pečiva a štipkou soli až kým nám nevznikne hladké cesto, do ktorého zamiešame kúsky bielej čokolády.

Rozdelíme ho do košíčkov a pečieme v rúre vyhriatej na 170 stupňov asi 20 minút. Medzitým si môžeme pripraviť krém. Na ten iba vyšľaháme tvaroh s cukrom a citrónovou šťavou aj kôrou a celé to podľa potreby osladíme a trošku zahustíme stužovačom šľahačky.

Po vychladnutí kapkejky ozdobíme (môžeme pridať aj kúsok citróna) a máme hotovo! Dobrú chuť!

Zdieľať

Vložiť komentár