Ingrediencie
- 500g jemného tvarohu
- 200g kryštálového SweetFamily cukru
- 200g hladkej múky
- 150g práškového SweetFamily cukru (pridávam podľa chuti)
- 120ml mlieka
- 2čl prášku do pečiva
- ½čl soli
- 2 vajcia
- kôru a šťavu z dvoch citrónov
- bielu čokoládu nasekanú na malé kúsky
- trochu stužovača šľahačky
Postup
Vajíčka vyšľaháme s kryštálovým cukrom do peny a pridáme šťavu aj kôru z 1 a pol citróna (zvyšok si necháme do krému). Do tejto zmesi pomaly primiešavame na striedačku mlieko a múku s práškom do pečiva a štipkou soli až kým nám nevznikne hladké cesto, do ktorého zamiešame kúsky bielej čokolády.
Rozdelíme ho do košíčkov a pečieme v rúre vyhriatej na 170 stupňov asi 20 minút. Medzitým si môžeme pripraviť krém. Na ten iba vyšľaháme tvaroh s cukrom a citrónovou šťavou aj kôrou a celé to podľa potreby osladíme a trošku zahustíme stužovačom šľahačky.
Po vychladnutí kapkejky ozdobíme (môžeme pridať aj kúsok citróna) a máme hotovo! Dobrú chuť!
Zdieľať