Hľadáte inšpiráciu na sladký dezert na sv. Valentína? Potom rozhodne oceníte recept na nepečené čokoládové truffles. Také jednoduché, a pritom také výborné! Valentín sa tradične spája s čokoládou, preto neváhajte potešiť svoju polovičku týmto čokoládovým zážitkom. Zabaľte truffles do peknej krabičky, pridajte osobné venovanie a luxusný darček je na svete.
Ingrediencie
Ingrediencie
- 50g 54 % belgickej čokolády (môžete použiť aj klasickú horkú čokoládu)
- 100ml 33 % smotany
- 70g holandského kakaa
- 40g práškového cukru
- 20g masla
- 70g sladeného kondenzovaného mlieka
- ¼ČL soli
* Z uvedeného množstva pripravíte približne 20 ks.
Postup:
- Čokoládu so smotanou a s maslom roztopíme vo vodnom kúpeli.
- Následne primiešame kondenzované mlieko, kakao a soľ.
- Zmes dáme vychladnúť do chladničky na zhruba 6 hodín.
- Z vychladnutej zmesi tvarujeme guľky, ktoré obalíme v kakau.
Buchtová sladká dielňa radí: Ak by vám zmes príliš stuhla, stačí ju nechať chvíľu postáť pri izbovej teplote a priliať trochu sladeného kondenzovaného mlieka. Naopak, ak je zmes po vychladnutí redšia, pridajte kakao.
Dobré rady na záver:
- Truffles môžete obaliť aj v drvených kakaových bôboch, orieškoch či v lyofilizovanom ovocí. Mrazom sušené jahody, maliny či mango pridajú truffles zaujímavú kyselkavú chuť a budú aj dobre vyzerať.
- Do zmesi môžete pridať i kávu, mätu či drvené oriešky.
- Truffles majú tradične tvar guľôčok, no fantázii sa medze nekladú a môžete z nich vytvarovať aj srdiečka pomocou formičky na vykrajovanie.
Tento sladký dezert poteší každého milovníka čokolády, a to nielen na Valentína. Pripravíte si truffles podľa nášho receptu? Dajte nám vedieť v komentároch.
Zdieľať