Čokoládové truffles

Uložiť
Prihláste sa pre možnosť uloženia receptuClose

Nemáte účet? Zaregistrujte sa

Hľadáte inšpiráciu na sladký dezert na sv. Valentína? Potom rozhodne oceníte recept na nepečené čokoládové truffles. Také jednoduché, a pritom také výborné! Valentín sa tradične spája s čokoládou, preto neváhajte potešiť svoju polovičku týmto čokoládovým zážitkom. Zabaľte truffles do peknej krabičky, pridajte osobné venovanie a luxusný darček je na svete.

Ingrediencie

Ingrediencie

  • 50g 54 % belgickej čokolády (môžete použiť aj klasickú horkú čokoládu)
  • 100ml 33 % smotany
  • 70g holandského kakaa
  • 40g práškového cukru
  • 20g masla
  • 70g sladeného kondenzovaného mlieka
  • ¼ČL soli

* Z uvedeného množstva pripravíte približne 20 ks.

Postup:

  • Čokoládu so smotanou a s maslom roztopíme vo vodnom kúpeli.
  • Následne primiešame kondenzované mlieko, kakao a soľ.
  • Zmes dáme vychladnúť do chladničky na zhruba 6 hodín.
  • Z vychladnutej zmesi tvarujeme guľky, ktoré obalíme v kakau.

Buchtová sladká dielňa radí: Ak by vám zmes príliš stuhla, stačí ju nechať chvíľu postáť pri izbovej teplote a priliať trochu sladeného kondenzovaného mlieka. Naopak, ak je zmes po vychladnutí redšia, pridajte kakao.

Dobré rady na záver:

  • Truffles môžete obaliť aj v drvených kakaových bôboch, orieškoch či v lyofilizovanom ovocí. Mrazom sušené jahody, maliny či mango pridajú truffles zaujímavú kyselkavú chuť a budú aj dobre vyzerať.
  • Do zmesi môžete pridať i kávu, mätu či drvené oriešky.
  • Truffles majú tradične tvar guľôčok, no fantázii sa medze nekladú a môžete z nich vytvarovať aj srdiečka pomocou formičky na vykrajovanie.

Tento sladký dezert poteší každého milovníka čokolády, a to nielen na Valentína. Pripravíte si truffles podľa nášho receptu? Dajte nám vedieť v komentároch.

Zdieľať

Vložiť komentár