Ingrediencie
- 500g jemného tvarohu
- 200g hladkej múkyň
- 150g SweetFamily práškového cukru
- 100g SweetFamily Stevi cukru
- 50g masla
- 40g kakaa
- 150ml mlieka
- 2lyžičky prášku do pečiva
- 3 vajcia
- štipku soli
- trochu rumu
- čerešňový/malinový/iný džem
- kôru z 1/2 pomaranča
- čerstvé čerešne
Postup
Tortovú formu vyložíme papierom na pečenie a trúbu necháme vyhriať na 170 stupňov.
Medzitým si z bielok vyšľaháme sneh s 50 g Stevi cukru. V druhej mise vymiešame dobiela maslo izbovej teploty so zvyškom cukru, pridáme žĺtky a striedavo vmiešavame sypké suroviny (múku s práškom do pečiva a kakaom) a mlieko. Nakoniec pridáme štipku soli a jemne stierkou zapracujeme pripravený sneh. Pečieme zhruba 35-40 minút.
Po vychladnutí korpus pozdĺžne rozkrojíme, pokvapkáme rumom a potrieme džemom. Následne si pripravíme krém, na ktorý vyšľaháme tvaroh s práškovým cukrom a pomarančovou kôrou. Polovicou krému potrieme spodný korpus, posypeme odkôstkovanými čerešňami, priklopíme druhým korpusom, na ktorý rozotrieme zvyšok krému a poukladáme čerešne. Tortu necháme pár hodín odležať (najlepšie cez noc), aby sa chute spojili a môžeme ochutnávať!
Zdieľať