Čokoládovo-cviklový koláč

Uložiť
Prihláste sa pre možnosť uloženia receptuClose

Nemáte účet? Zaregistrujte sa

Ingrediencie

  • 250g uvarenej cvikly
  • 200g horkej čokolády
  • 150g masla
  • 140g SweetFamily kryštálového cukru (alebo 80 g Stevi cukru)
  • 150g hladkej múky
  • 3 lyžice kakaa
  • 1 lyžička kypriaceho prášku
  • 5 vajíčok
  • práškový cukor na ozdobenie + kakao

Postup

Vystelieme si 22 cm tortovú formu papierom na pečenie, rúru zapneme na 180°C. V strednom hrnci pri miernom ohni rozpustíme spolu maslo a čokoládu, odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť. Bielka vyšľaháme dotuha. Uvarenú cviklu (dá sa kúpiť už hotová uvarená v obchode) tyčovým mixérom vymiešame dohladka. Žĺtka vyšľaháme s cukrom až kým nenabudne zmes dvojnásobok objemu, pridáme rozpustenú čokoládu, premixujeme, múku zmiešanú s kakaom a kypriacim práškom a nakoniec aj rozmixovanú cviklu. Premiešame.

Nakoniec opatrne ručnou lopatkou primiešame najprv polovicu vyšľahaných bielkov a potom aj druhú polovicu. Zmes nalejeme do tortovej formy a pečieme 40 minút. Po upečení necháme vychladnúť a potom opatrne odstránime formu. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom a kakaom.

Zdieľať

Vložiť komentár