Ingrediencie
- 250g uvarenej cvikly
- 200g horkej čokolády
- 150g masla
- 140g SweetFamily kryštálového cukru (alebo 80 g Stevi cukru)
- 150g hladkej múky
- 3 lyžice kakaa
- 1 lyžička kypriaceho prášku
- 5 vajíčok
- práškový cukor na ozdobenie + kakao
Postup
Vystelieme si 22 cm tortovú formu papierom na pečenie, rúru zapneme na 180°C. V strednom hrnci pri miernom ohni rozpustíme spolu maslo a čokoládu, odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť. Bielka vyšľaháme dotuha. Uvarenú cviklu (dá sa kúpiť už hotová uvarená v obchode) tyčovým mixérom vymiešame dohladka. Žĺtka vyšľaháme s cukrom až kým nenabudne zmes dvojnásobok objemu, pridáme rozpustenú čokoládu, premixujeme, múku zmiešanú s kakaom a kypriacim práškom a nakoniec aj rozmixovanú cviklu. Premiešame.
Nakoniec opatrne ručnou lopatkou primiešame najprv polovicu vyšľahaných bielkov a potom aj druhú polovicu. Zmes nalejeme do tortovej formy a pečieme 40 minút. Po upečení necháme vychladnúť a potom opatrne odstránime formu. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom a kakaom.
Zdieľať