Ingrediencie
Na cesto:
- 200g masla
- 100g horkej čokolády min. 70%
- 160g SweetFamily práškového cukru
- 250g hladkej múky
- 80g nadrobno nasekanej čokolády
- 60g kakaa
- 300ml mlieka
- 4PL rumu
- 1 vajíčko
- 1/2 balíka kypriaceho prášku
Na tmavý krém:
- 200g horkej čokolády
- 300ml rastlinnej smotany na šľahanie
Na biely krém:
- 125g masla
- 180g SweetFamily práškového cukru
- 250g krémového syra Philadelphia
Ideálne je, ak si tmavý krém pripravíme deň vopred. Smotanu dáme variť na strednej teplote, a keď už je horúca, ale ešte nevrie, odstavíme z ohňa a pridáme nalámanú čokoládu. Ručnou metličkou miešame, až kým sa čokoláda úplne nerozpustí. Necháme vychladnúť, vrch prikryjeme potravinárskou fóliou a uložíme na noc do chladničky.
Na cesto na cupcakes si najprv vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo so 100 g čokolády. Rúru zapneme na 180 stupňov. Do veľkej misy prelejeme rozpustenú, mierne vychladnutú čokoládu a pridáme rum, práškový cukor, vajíčko a metličkou premiešame. Múku zmiešame s kakaom a striedavo s mliekom pridávame do zmesi. Napokon opatrne lopatkou primiešame aj nasekanú čokoládu. Plech na cupcakes vystelieme papierovými košíkmi a naplníme ich do 3/4 cestom. Dáme piecť na 25 minút. Po upečení necháme úplne vychladnúť.
Tmavý krém vyberieme z chladničky a mixérom na vysokých otáčkach šľaháme, až kým krém nebude pevný. Na biely krém si vyšľaháme spolu maslo s preosiatym práškovým cukrom a nakoniec pridáme aj krémový syr. Zdobiace vrecká naplníme krémami a ozdobíme vrch cupcakes.
Zdieľať