Ingrediencie
- 200g polohrubej múky
- 150g SweetFamily kryštálového cukru
- 100g čučoriedok (čerstvých alebo mrazených, prípadne iné drobné ovocie: ríbezle, maliny, černice…)
- 50g masla
- 150ml mlieka
- 2čl prášku do pečiva
- 1/2čl soli
- 1 vajce
- smotanu na šľahanie
- kúsky čokolády
Postup
V jednej miske zmiešame rozšľahané vajce s mliekom a roztopeným maslom, pridáme všetky sypké ingrediencie (dopredu si zmiešame cukor, soľ a múku s kypriacim práškom) a vypracujeme stredne husté cesto, do ktorého nasypeme ovocie. Mafinový plech vyložený papierovými košíčkami plníme zhruba do 2/3 a do stredu každého vložíme kúsok čokolády.
Pečieme na 170 stupňov zhruba 20 minút, no priebežne to kontrolujeme. Kapkejky sú hotové ak sú na povrchu zlaté a vnútri upečené (čo zistíme špajdľou). Po vychladnutí ozdobíme vyšľahanou šľahačkou a ihneď podávame.
Zdieľať