Čučoriedkové kapkejky so šľahačkou

Uložiť
Prihláste sa pre možnosť uloženia receptuClose

Nemáte účet? Zaregistrujte sa

Ingrediencie

  • 200g polohrubej múky
  • 150g SweetFamily kryštálového cukru
  • 100g čučoriedok (čerstvých alebo mrazených, prípadne iné drobné ovocie: ríbezle, maliny, černice…)
  • 50g masla
  • 150ml mlieka
  • 2čl prášku do pečiva
  • 1/2čl soli
  • 1 vajce
  • smotanu na šľahanie
  • kúsky čokolády

Postup

V jednej miske zmiešame rozšľahané vajce s mliekom a roztopeným maslom, pridáme všetky sypké ingrediencie (dopredu si zmiešame cukor, soľ a múku s kypriacim práškom) a vypracujeme stredne husté cesto, do ktorého nasypeme ovocie. Mafinový plech vyložený papierovými košíčkami plníme zhruba do 2/3 a do stredu každého vložíme kúsok čokolády.

Pečieme na 170 stupňov zhruba 20 minút, no priebežne to kontrolujeme. Kapkejky sú hotové ak sú na povrchu zlaté a vnútri upečené (čo zistíme špajdľou). Po vychladnutí ozdobíme vyšľahanou šľahačkou a ihneď podávame.

Zdieľať

Vložiť komentár