Ingrediencie
Na cesto:
- 200g SweetFamily trstinového cukru
- 250g cukety
- 250g hladkej múky
- 125ml oleja
- 1/2 ČL škorice
- 1 balík kypriaceho prášku
- 3 vajíčka
- štipka soli
Na natretie:
- malinový džem, prípadne kúsky malín
Na ozdobu:
- rozpustená čokoláda
- nasekané kúsky orechov
Rúru zapneme na 180 °C. Tortovú formu 22-23 cm vystelieme papierom na pečenie, boky potrieme maslom a vysypeme múkou. V jednej miske zmiešame múku, kypriaci prášok, škoricu a štipku soli. Cuketu umyjeme, očistíme a nastrúhame na strúhadle (nahrubo). Vo väčšej mise vyšľaháme celé vajíčka s cukrom do peny, postupne prilejeme aj olej. Múčnu zmes preosejeme po častiach do vajíčkovej peny a pomaly lopatkou vmiešame. Nakoniec pridáme aj nastrúhanú cuketu a lopatkou premiešame. Cesto vlejeme do formy a dáme piecť na hodinu. Po 20 minútach prikryjeme vrch alobalom a 10 minút pred koncom alobal odstránime.
Necháme vychladnúť, odopneme formu. Vychladnutý koláč prerežeme a spodnú časť poriadne natrieme malinovým džemom (môžeme naukladať aj polovice malín). Prikryjeme druhým korpusom, polejeme rozpustenou čokoládou a posypeme kúskami orechov.
Zdieľať