Cupcaky s malinovým krémom 

Uložiť
Prihláste sa pre možnosť uloženia receptuClose

Nemáte účet? Zaregistrujte sa

Maliny s jemnou lahodne kyslastou chuťou patria k obľúbenému letnému ovociu. Ak ich premeníte na svieži krém, ktorým ozdobíte nadýchané cupcaky, bez pochýb potešíte (nielen) svoje chuťové poháriky. Navyše sú krásne aj na pohľad (nakoniec, práve pri cupcakoch je rovnako ako chuť dôležitá aj estetika).

Cupcaky s malinovým krémom – náš moderný, no zároveň jednoduchý recept na zmyslom lahodiace minitortičky – skrátka musíte vyskúšať.

Ingrediencie

Cesto:

  • 150 g hladkej múky
  • 120 g kryštálového cukru
  • 3 vajcia
  • 120 ml oleja
  • 130 ml mlieka
  • 50 g kakaa
  • 1 KL kypriaceho prášku

Malinová redukcia:

  • 150 g mrazených malín
  • 2 PL trstinového cukru
  • 100 ml vody
  • ½ KL Zlatého klasu

Krém:

  • 500 g mascarpone
  • 200 g roztierateľného tvarohu
  • 100 g práškového cukru
  • 100 ml 33 % smotany
  • 3 PL malinovej redukcie

Z tohto množstva surovín pripravíte približne 12 kúskov.

Postup:

  • Vajcia s cukrom vyšľaháme do nadýchanej peny.
  • Postupne do nej zľahka vmiešame olej a mlieko a nakoniec aj všetky sypké suroviny.
  • Do papierových košíčkov pripravených na plechu vlejeme cesto, ktoré pečieme pri teplote 175 stupňov Celzia približne 25 minút.

Kým sa cupcaky pečú, pripravíme krém.

  • Maliny s cukrom a vodou varíme tak dlho, kým sa neodparí časť vody.
  • Prepasírujeme ich cez sitko a vrátime do hrnca.
  • V 1 PL vody rozmiešame Zlatý klas a vlejeme ho k prepasírovaným malinám.
  • Zmes ešte krátko povaríme a odstavíme.
  • Nakoniec zmiešame mascarpone, tvaroh, cukor, smotanu a malinovú redukciu.
  • Na zdobenie cupcakov si pripravíme tri cukrárske vrecká.
  • Pripravený krém presunieme do cukrárskych vreciek s rôznymi špičkami. Jemným krúžením ho ozdobne nanášame na cupcaky a dozdobíme ho jedlými dekoráciami podľa vlastných preferencií, napríklad marshmallows, keksíkmi, roztopenou bielou čokoládou, sušenými malinami, malinovou redukciou, cukrovými kvetmi, ozdobnou posýpkou a pod.

Buchtová sladká dielňa radí:

Cesto do košíčkov dávkujeme naberačkou na zmrzlinu.

Vedeli ste?

  • Muffiny a cupcaky – na prvý pohľad veľmi podobné milé malé pečené koláčiky, a pritom každý z nich má originálnu chuťštýl.
    Ako ich rozlíšiť? Hlavný rozdiel tkvie v ich textúre, surovinách a vzhľade.
  • Muffiny sú jednoduchšie a menej sladké, vďaka čomu sa dokonale hodia ku káve alebo ako rýchly snack. Majú hustejšiu konzistenciu a často ich plníme ovocím alebo kúskami čokolády.
  • Cupcaky sa robia z jemnejšieho, nadýchanejšieho a výrazne sladšieho cesta. Sú slávnostnejšie a priam si pýtajú bohaté zdobenie (napr. krémom, ovocím, čokoládovými ozdobami, zmrzlinou alebo jedlými kvetmi), čo z nich robí potenciálne hviezdy pri rôznych slávnostných príležitostiach.

Cupcaky sú skutočným umeleckým dielom, ktoré chutí asi naozaj každému. Sú skvelé v tom, že ich príprava je nenáročná a nezaberie vám veľa času. Najdôležitejším poslaním cupcakov však je vniesť do našich životov radosť a sladkosť.

Zdieľať

Vložiť komentár