Ingrediencie
- 120g mletých vlašských orechov
- 160g gaštanovej múky
- 60g masla
- 60g SweetFamily hnedého cukru
- 1 vajíčko
- štipka soli
Krém:
- 100g gaštanové pyré
- 40g masla
- 50g rozpustenej kvalitnej čokolády (aspoň 52 percent)
Počet porcií: 46
Postup
Na cesto si zmiešame nakrájané zmäknuté maslo, vajíčko, orechy, múku, štipku soli a cukor. Vypracujeme kompaktné cesto, zabalíme do potravinovej fólie a necháme v chladničke odpočívať aspoň hodinu.
Vychladnuté cesto vyvaľkáme alebo aspoň prstami roztlačíme na tenšiu placku, z ktorej vykrajujeme hviezdičky alebo iné tvary. Ukladáme na plech s papierom na pečenie. Z tohto množstva vyjde asi 46 hviezdičiek.
Pečieme v rúre vyhriatej na 170 stupňov asi 10 minút. Hviezdičky budú po vybratí z rúry ešte trochu mäkké, ale to je v poriadku. Po vychladnutí budú pevnejšie.
Pripravíme si krém. Vyšľaháme maslo s gaštanovým pyré a pridáme mierne vychladnutú rozpustenú čokoládu. Krém naplníme do cukrárskeho vrecka a spájame ním vychladnuté hviezdičky. Môžeme ich ešte poliať čokoládovou polevou alebo len posypať práškovým cukrom. Hotové skladujeme v chlade.
Zdieľať