AngieBakes
Ingrediencie
Na korpus:
- 100g horkej čokolády
- 100g masla
- 150g gaštanového pyré
- 50g SweetFamily kryštálový cukor
- 2 vajíčka
Na čokoládový krém:
- 100g horkej čokolády
- 30g masla
- 30ml 30% smotany na šľahanie
Na posyp:
- nastrúhaná biela čokoláda
Rúru zapneme na 170°C, tortovú formu 18 cm vystelieme papierom na pečenie a nalejeme do nej cesto. Pečieme 25 minút. Po upečení necháme vychladnúť, vyberieme z formy, formu umyjeme a korpus uložíme naspäť do formy. Na čokoládový krém si vo vodnom kúpeli rozpustíme 60 ml smotany na šľahanie s čokoládou.
V menšom hrnci na malom ohni ručnou metličkou vyšľaháme žĺtka s cukrom, až kým sa cukor úplne nerozpustí. Tento žĺtkový krém primiešame k rozpustenej čokoláde. Želatínu pripravíme podľa návodu a pridáme k čokoládovému krému. Zbytok smotany na šľahanie vyšľaháme do tuha a lopatkou primiešame ku krému. Ten nanesieme na vrch korpusu a uložíme na pár hodín do chladničky. Na čoko ganache si rozpustíme vo vodnom kúpeli čokoládu, smotanu a maslo až kým nevznikne hladký čoko krém. Ten nalejeme na vrch torty a opäť uložíme aspoň na hodinu do chladničky. Pred podávaním posypeme nastrúhanou bielou čokoládou. Vyjde asi 6 porcií.
Zdieľať