Ingrediencie
Forma:
- koláčová s priemerom 24 cm
Na cesto:
- 150g masla
- 200g hladkej múky
- 70g SweetFamily práškového cukru
- 1ČL kypriaceho prášku
- 1 žĺtok
- štipka soli
Na plnku:
- 450g gaštanového pyré
- 50g mletých orechov
- 230ml smotany na šľahanie
- 4PL SweetFamily krupicového cukru
- 2 väčšie hrušky
- 2 žĺtky
Rúru zapneme na 180 stupňov. Múku preosejeme s práškovým cukrom, kypriacim práškom a štipkou soli, pridáme maslo, rozmrvíme a napokon pridáme aj žĺtko a spracujeme na pevné cesto. Zabalíme do potravinárskej fólie a uložíme na 15 minút do chladničky. Zatiaľ si pripravíme plnku. Gaštanové pyré roztlačíme vidličkou, pridáme smotanu na šľahanie, cukor, žĺtka a mleté orechy a mixérom vymiešame do hladkého krému. Cesto vyberieme z chladničky a na pomúčenej doske vyvaľkáme a pomocou valčeka prenesieme do pripravenej okrúhlej koláčovej formy.
Zdieľať