Ingrediencie
Nepečené cesto:
- 250g sušienok (podľa chuti)
- 500g gaštanového pyré
- 50g masla
- trochu rumu
Krém:
- 200g masla
- 100g práškového cukru
- 3 vanilkové cukry
- 1 vanilkový puding
- 400ml mlieka
- 500 ml 33% smotany na šľahanie
- 1 stužovač šľahačky
- nastrúhaná čokoláda (čokoládové hoblinky)
Nepečené cesto:
Sušienky rozmrvíme a spracujeme s gaštanovým pyré, maslom a trochou rumu alebo rumovej arómy. Plech (vnútorná strana 32 x 39 cm) vystelieme papierom na pečenie a na dno natlačíme spracované cesto.
Krém:
Balenie vanilkového pudingu uvaríme podľa návodu s mliekom a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s práškovým a 1 vanilkovým cukrom. Zmes spojíme s vychladnutým pudingom a dobre vymiešame. Hmotu následne natrieme na gaštanové cesto.
Smotanu na šľahanie vyšľaháme s 2 balíčkami vanilkového cukru a stužovačom šľahačky. Natrieme na vanilkový krém. Navrch nastrúhame čokoládu alebo posypeme čokoládovými hoblinkami.
Dáme do chladničky vychladnúť.
Zdieľať