Horúce jabĺčko

Uložiť
Prihláste sa pre možnosť uloženia receptuClose

Nemáte účet? Zaregistrujte sa

Zimné obdobie si bez určitých kombinácií chutí nedokážeme predstaviť. Chladné počasie sa ľahšie zvláda s nápojom či pokrmom, ktoré príjemne zahrejú, nevynímajúc kombinácie korenín, ktoré potešia chuťové poháriky. Bez akých chutí si obdobie zimy neviete predstaviť vy?

Ingrediencie

Na túto verziu horúceho jabĺčka bez alkoholu budete potrebovať:

  • 1l jablkového džúsu
  • Kôra z 1 pomaranča nakrájaná na tenké pásiky (môžete si pomôcť škrabkou na zemiaky)
  • 1 celá škorica
  • 3 klinčeky
  • 30 – 50g kryštálového alebo trstinového cukru (trstinový dodá mierne karamelovú príchuť)
  • Jablko nakrájané na tenké plátky

V našich končinách sme zvyknutí na varené víno. So zmesou korenín a ovocia si ho dokážeme pripraviť aj v pohodlí domova. V zahraničí ho častokrát nájdete pod názvom mulled wine, prípadne v nemecky hovoriacich krajinách ako Glühwein. Pre tých, ktorým nelahodia tóny hrozna, však existuje aj verzia s jablčným džúsom. Mulled apple juice (prípadne mulled apple cider) sa v Británii tradične pije v období Vianoc a jeho prípravu zvládnu pod dozorom dospelého aj deti.

U „dospelákov“ je častokrát obľúbená verzia s pridaním cideru, jeho nealkoholická verzia je však nenáročná na prípravu. Jablčný džús je v tomto prípade v ideálnej symbióze spolu s korením, ktoré sa s jablkami tradične spája – či už ide o teplý závan škorice či korenisté klinčeky. Ako si ho pripraviť doma?

Postup:

  • Do hrnca vlejte jablkový džús, pridajte kôru z pomaranča, celú škoricu a klinčeky. Zamiešajte.
  • Nechajte zmes bublať na miernom ohni po dobu 5 – 10 minút, medzitým si nakrájajte jabĺčko na tenké plátky.
  • Keď zmes začne vrieť, prisypte do nej 30 g cukru. (Prípadne oslaďte podľa vašich preferencií.)
  • Servírujte s plátkom jablka.

Želáme vám, aby ste dlhé zimné obdobie prežili v teple domova a pohode. 🙂

Zdieľať

Vložiť komentár