Hot Cross Buns – veľkonočné buchty

Uložiť
Prihláste sa pre možnosť uloženia receptuClose

Nemáte účet? Zaregistrujte sa

AngieBakes

Ingrediencie

Na cesto:

  • 300g hladkej múky
  • 80-100g sušených brusníc
  • 20g čerstvého droždia
  • 30g masla
  • 50g Sweet Family práškového cukru
  • 150ml mlieka
  • 1ČL škorice
  • 1 vajíčko
  • nastrúhaná kôra z 1 pomaranča

Na kríž:

  • 3PL múky
  • cca 2-3PL vody

Na potretie:

  • 50ml vody
  • 2PL SweetFamily kryštálového cukru

Najprv si do jednej misy preosejeme múku, škoricu, štipku soli a práškový cukor. Do vlažného mlieka pridáme roztopené maslo, vajíčko a pomarančovú kôru, prešľaháme a pridáme aj droždie. Prilejeme na múčnu zmes a rukou alebo mixérom vymiesime. Prisypeme aj sušené brusnice a miesime, až kým sa cesto neodlepuje od dna misy. Potom prikryjeme utierkou a necháme hodinu kysnúť. Cesto potom rozdelíme na 8 častí a každé vytvarujeme do bochníčka a uložíme ďalej od seba na plech vystlaný papierom na pečenie. Rúru zapneme na 180°C.

Na krížiky si zmiešame múku s toľkými lyžicami vody, až bude hmota hustejšia – radšej pomaly pridávame vodu. Túto hmotu dáme do sáčku alebo potravinárskeho vrecka a odstrihneme trošku z konca. Na buchty nakreslíme krížiky. Dáme piecť na cca 20-25 minút. Medzitým si pripravíme sirup na potretie – v malom hrnci povaríme vodu s cukrom a keď vytiahneme upečené buchty z rúry, natrieme ich ešte horúce sirupom aby sa pekne leskli.

Z tejto dávky vyjde 8 kusov.

Zdieľať

Vložiť komentár