AngieBakes
Ingrediencie
Na cesto:
- 300g hladkej múky
- 80-100g sušených brusníc
- 20g čerstvého droždia
- 30g masla
- 50g Sweet Family práškového cukru
- 150ml mlieka
- 1ČL škorice
- 1 vajíčko
- nastrúhaná kôra z 1 pomaranča
Na kríž:
- 3PL múky
- cca 2-3PL vody
Na potretie:
- 50ml vody
- 2PL SweetFamily kryštálového cukru
Najprv si do jednej misy preosejeme múku, škoricu, štipku soli a práškový cukor. Do vlažného mlieka pridáme roztopené maslo, vajíčko a pomarančovú kôru, prešľaháme a pridáme aj droždie. Prilejeme na múčnu zmes a rukou alebo mixérom vymiesime. Prisypeme aj sušené brusnice a miesime, až kým sa cesto neodlepuje od dna misy. Potom prikryjeme utierkou a necháme hodinu kysnúť. Cesto potom rozdelíme na 8 častí a každé vytvarujeme do bochníčka a uložíme ďalej od seba na plech vystlaný papierom na pečenie. Rúru zapneme na 180°C.
Na krížiky si zmiešame múku s toľkými lyžicami vody, až bude hmota hustejšia – radšej pomaly pridávame vodu. Túto hmotu dáme do sáčku alebo potravinárskeho vrecka a odstrihneme trošku z konca. Na buchty nakreslíme krížiky. Dáme piecť na cca 20-25 minút. Medzitým si pripravíme sirup na potretie – v malom hrnci povaríme vodu s cukrom a keď vytiahneme upečené buchty z rúry, natrieme ich ešte horúce sirupom aby sa pekne leskli.
Z tejto dávky vyjde 8 kusov.
Zdieľať