Ingrediencie
Forma:
- tortová s priemerom 20 cm
Na cesto:
- 280g hladkej múky
- 150g mrkvy
- 130g SweetFamily trstinového cukru
- 100g mletých mandlí
- 170ml bieleho jogurtu
- 1 lyžička mletej škorice
- 1/2 balíka kypriaceho prášku
- 3 vajíčka
- 1 väčšie jablko
Na krém:
- 200g masla
- 500ml mlieka
- 4-5PL SweetFamily práškového cukru
- 2 balíky mandľového pudingového prášku
- 1 balík vanilkového cukru
- mandľové plátky na ozdobu
Rúru zapneme na 175 stupňov. Formu vystelieme papierom na pečenie. Mrkvu aj jablko umyjeme, olúpeme a nastrúhame na jemno. Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme jogurt, nastrúhanú mrkvu, jablko a škoricu a napokon múku zmiešanú s kypriacim práškom a mletými mandľami. Cesto nalejeme do formy, uhladíme vrch a dáme piecť na 40 minút. V polovici pečenia vrch prikryjeme alobalom. Po upečení vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.
Na krém si v 100 ml mlieku ručnou metličkou vyšľaháme mandľový pudingový prášok a zbytok mlieka s vanilkovým cukrom dáme variť. Keď už je mlieko horúce, pri stálom miešaní prilejeme mandľový krém a miešame, až kým nám puding nezhustne. Odstavíme z ohňa a za občasného premiešania necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom do peny a postupne pridávame mandľový puding a šľaháme, až kým krém nebude hladký. Nanesieme ho na vrch aj boky koláča a vrch posypeme mandľovými lupienkami. Skladujeme v chladničke.
Zdieľať