Jablkovo – mrkvový koláč s mandľovým krémom

Uložiť
Prihláste sa pre možnosť uloženia receptuClose

Nemáte účet? Zaregistrujte sa

Ingrediencie

Forma:

  • tortová s priemerom 20 cm

Na cesto:

  • 280g hladkej múky
  • 150g mrkvy
  • 130g SweetFamily trstinového cukru
  • 100g mletých mandlí
  • 170ml bieleho jogurtu
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 1/2 balíka kypriaceho prášku
  • 3 vajíčka
  • 1 väčšie jablko

Na krém:

  • 200g masla
  • 500ml mlieka
  • 4-5PL SweetFamily práškového cukru
  • 2 balíky mandľového pudingového prášku
  • 1 balík vanilkového cukru
  • mandľové plátky na ozdobu

Rúru zapneme na 175 stupňov. Formu vystelieme papierom na pečenie. Mrkvu aj jablko umyjeme, olúpeme a nastrúhame na jemno. Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme jogurt, nastrúhanú mrkvu, jablko a škoricu a napokon múku zmiešanú s kypriacim práškom a mletými mandľami. Cesto nalejeme do formy, uhladíme vrch a dáme piecť na 40 minút. V polovici pečenia vrch prikryjeme alobalom. Po upečení vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.

Na krém si v 100 ml mlieku ručnou metličkou vyšľaháme mandľový pudingový prášok a zbytok mlieka s vanilkovým cukrom dáme variť. Keď už je mlieko horúce, pri stálom miešaní prilejeme mandľový krém a miešame, až kým nám puding nezhustne. Odstavíme z ohňa a za občasného premiešania necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom do peny a postupne pridávame mandľový puding a šľaháme, až kým krém nebude hladký. Nanesieme ho na vrch aj boky koláča a vrch posypeme mandľovými lupienkami. Skladujeme v chladničke.

Zdieľať

Vložiť komentár