Jablkovo-orechový koláč s čokoládovým krémom

Uložiť
Prihláste sa pre možnosť uloženia receptuClose

Nemáte účet? Zaregistrujte sa

Ingrediencie

  • 150g hladkej múky
  • 170g horkej čokolády 70%
  • 120g masla
  • 100g SweetFamily kryštálový cukor
  • 50g mletých orechov
  • 200ml smotany na šľahanie
  • 1/2 balíka kypriaceho prášku
  • 3 vajíčka
  • 2 jablká

Postup

Vajíčka rozdelíme. Bielka vyšľaháme dotuha, v druhej mise vymiešame žĺtka s cukrom do peny, pridáme maslo a potom aj múku zmiešanú s kypriacim práškom a mletými orechmi. Jablká olúpeme a nastrúhame, šťavu vymačkáme a pridáme k cestu. Tortovú formu 22 cm vymastíme maslom a vysypeme múkou a nalejeme do nej cesto. Pečieme pri 180°C cca 30 minút. Medzitým si vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu, necháme chvíľu vychladnúť. Smotanu vyšľaháme dotuha a pridáme rozpustenú čokoládu, spolu prešľaháme. Upečený koláč necháme vychladnúť, nanesieme naň krém a uložíme na pár hodín do chladničky. Ozdobíme orechmi a rozpustenou čokoládou.

Zdieľať

Vložiť komentár