AngieBakes
Ingrediencie
Na cesto:
- 200g hladkej múky
- 100g masla
- 50g SweetFamily práškového cukru
- 1 žĺtok
Na plnku:
- 400g jahôd
- 150g SweetFamily trstinového cukru
- 3PL kukuričného škrobu
- šťava z polovice citróna
Na cesto spracujeme rukou v mise múku, maslo, práškový cukor a žĺtok na pevné cesto a uložíme ho na pol hodinu do chladničky. Zatiaľ si pripravíme plnku. 300 g jahôd umyjeme a nakrájame na malé kúsky a dáme variť spolu s cukrom a citrónovou šťavou a keď začne vrieť, pridáme kukuričný škrob a miešame, až kým sa nám hmota mierne nezahustí. Odstavíme z ohňa.
Zbytok jahôd nakrájame na menšie kúsky. Cesto vyberieme, na pomúčenej doske vyvaľkáme, vykrajujeme kolieska a vystelieme nimi formičky na tartaletky. Do každej dáme do 3/4 plnku a na ňu ešte naukladáme nakrájané jahody. Cesto, ktoré nám ostalo vyvaľkáme a nakrájame na tenké prúžky. Tie naukladáme na vrch tartaletiek. Dáme piecť na 200°C cca 30 minút. Pred podávaním ešte posypeme práškovým cukrom. Z tohto množstva vyjde 6 kusov.
Zdieľať