Recept The story of a cake
Ingrediencie
- 250g mascarpone
- 200g bieleho jogurtu gréckeho typu
- 150g nakrájaných jahôd
- 150g malín
- 70g čerešní
- 3PL plus 1PL SweetFamily trstinového cukru
- 2PL medu
- 1/2 vydlabaného vanilkového lusku (môžete nahradiť 1 ČL vanilkovej arómy)
- hrsť nadrobno nasekaných pistácii
Rúru vyhrejeme na 200 stupňov a na plech položíme papier na pečenie. Zmiešame jahody, maliny s 3 PL cukru a rozložíme rovnomerne na plech. Dáme piecť na cca 10 minút. Necháme vychladnúť. Vychladnuté jahody s malinami dáme do misky a rozmixujeme tyčovým mixérom. Pridáme mascarpone, grécky jogurt, med a vnútro vanilkového lusku a ešte raz premixujeme. Zmes dáme do chlebíkovej formy a odložíme do mrazničky. Ak nemáte zmrzlinovač, tajomstvo skvelej domácej zmrzky spočíva v pravidelnom vyberaní z mrazničky a premiešavaní (aby sa vám netvorili v zmrzke kryštáliky ľadu).
Zdieľať