Ingrediencie
Cesto:
- 550g jahôd
- 100g masla
- 120g trstinového cukru
- 250g polohrubej múky
- 1/2 prášku do pečiva
- citrónová kôra z bio citróna
- štipka vanilky
- 3 vajcia
- 130ml mlieka
Mrvenička:
- 3PL polohrubej múky
- 3PL kryštálového cukru
- 1,5PL mäkkého masla
Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom a pridávame vajce po jednom. Následne pridáme mlieko, citrónovú kôru, vanilku a nakoniec primiešame múku s práškom do pečiva. Cesto vylejeme do formy 20×30 cm alebo do tortovej formy s priemerom 24 cm. Navrch rovnomerne poukladáme nakrájané jahody. Na prípravu mrveničky použijeme maslo, cukor a múku si vidličkou a prstami zmiešame. Mrveničkou posypeme koláč. Pečieme asi 45 minút v predhriatej rúre na 180°C. Po dopečení necháme koláč celkom vychladnúť a potom krájame.
Zdieľať