Jahodový krém

Uložiť
Prihláste sa pre možnosť uloženia receptuClose

Nemáte účet? Zaregistrujte sa

Ingrediencie

  • 200g jahôd
  • 120g SweetFamily kryštálového cukru
  • 20g kukuričného škrobu
  • 50g masla
  • 3 žĺtka
  • šťava z polovice citróna

Postup

Jahody si tyčovým mixérom rozmixujeme a prepasírujeme cez sitko. Žĺtka s cukrom a kukuričným škrobom vymiešame tak, aby neboli hrudky. Do menšieho hrnca nalejeme prepasírované jahody, pridáme vyšľahaný žĺtkový krém, šťavu z citróna a na miernom ohni pri stálom miešaní varíme, až kým krém nezhustne. Po zhustnutí primiešame maslo a odstavíme z ohňa. Necháme vychladnúť pri izbovej teplote, naplníme do sklenených uzatvárateľných fľašiek a skladujeme v chladničke. Ideálne na lievance, do koláčikov.

Zdieľať

Vložiť komentár