Ingrediencie
Cesto:
- 7 bielkov
- 11 polievkových lyžíc práškového cukru
- 7 polievkových lyžíc polohrubej múky
- ½ prášku do pečiva
Na potretie cesta:
- 400ml mlieka
- 4 polievkové lyžice práškového cukru
Krém:
- 250g kryštálového cukru
- 250g masla
- 1l mlieka
- 7 žĺtkov
- 7 polievkových lyžíc polohrubej múky
Na vrch:
- 4 balenia práškovej šľahačky
Postup
Najprv vyšľaháme sneh z bielkov. Potom pridáme práškový cukor a šľaháme ďalej. Postupne pridávame múku a prášok do pečiva. Cesto dáme do vymasteného a múkou vysypaného hlbšieho plechu a pečieme pri 180°C do ružova. Keď je cesto upečené, uvaríme 250 ml mlieka so 4 polievkovými lyžicami práškového cukru, necháme vychladnúť a cesto rovnomerne polejeme vlažnou zmesou. Na krém zmiešame žĺtky s kryštálovým cukrom. Potom pridáme múku, zalejeme mliekom, dobre premiešame a uvaríme krém. Do vychladnutého krému zamiešame maslo izbovej teploty. Krém natrieme na cesto a na vrch dáme šľahačku, ktorú sme pripravili podľa návodu.
Zdieľať