Ingrediencie
Korpus:
- 1 šálka (300 ml) kryštálového cukru
- 1 šálka celého maku
- 2 šálky polohrubej múky
- 1 šálka vlažnej vody
- 1 šálka oleja
- 2 vajcia
- 1 prášok do pečiva
- 1 vanilkový cukor
Krém:
- 210g kryštálového cukru
- 250g masla
- 100g čokolády na varenie
- 3 žĺtky
- 1 vanilkový cukor
- lekvár na potretie korpusu
Všetky ingrediencie na prípravu korpusu spolu zmiešame a pečieme vo vymastenej a múkou vysypanej tortovej forme pri 200 °C asi 35-40 minút.
Príprava krému:
Žĺtky a kryštálový cukor uvaríme nad parou, pridáme vanilkový cukor a po vychladnutí vmiešame 250 g zmäknutého masla. Korpus prekrojíme, potrieme lekvárom a následne na to natrieme aj krém, ktorý prikryjeme druhou polovicou korpusu. Nakoniec tortu polejeme čokoládou, ktorú rozpustíme nad parou vo vodnom kúpeli.
Zdieľať