Mandľovo-čokoládový koláč s čerešňami

Uložiť
Prihláste sa pre možnosť uloženia receptuClose

Nemáte účet? Zaregistrujte sa

Ingrediencie

  • 350g čerešní
  • 90g SweetFamily trstinového cukru
  • 100g masla
  • 100g mletých mandlí
  • 160g hladkej múky
  • 100g horkej čokolády
  • 2PL kakaa
  • 2PL sóda bikarbóny
  • 2PL rumu
  • 4 vajíčka

Na čokoládovú polevu:

  • 100g masla
  • 100g horkej čokolády
  • 1PL kakaa
  • 3PL SweetFamily kryštálového cukru
  • 3PL mlieka

V mise vyšľaháme maslo s cukrom a po jednom prišľaháme vajíčka. Pridáme mleté mandle, nastrúhanú čokoládu a rum, premiešame a nakoniec pridáme aj múku zmiešanú s kypriacim práškom. Cca 10 čerešní si odložíme na ozdobu koláča, zvyšok zbavíme kôstok a primiešame lopatkou k cestu.

Rúru zapneme na 180°C, 18-20 cm tortovú formu vystelieme papierom na pečenie a naplníme cestom. Uhladíme povrch a dáme piecť na cca 45 minút. Po upečení necháme vychladnúť a vyberieme z formy. Na čokoládovú polevu si všetky ingrediencie dáme do malého hrnca a zohrievame a miešame metličku na miernom ohni, kým nevznikne hladký krém. Ten nalejeme na vrch koláča a ozdobíme celými čerešňami.

Zdieľať

Vložiť komentár