Mandľovo-mrkvová torta

Uložiť
Prihláste sa pre možnosť uloženia receptuClose

Nemáte účet? Zaregistrujte sa

Ingrediencie

Na cesto:

  • 300g mrkvy
  • 200g SweetFamily kryštálového cukru
  • 250g mletých mandlí
  • 80g hladkej múky
  • 1ČL mletej škorice
  • 5 vajíčok
  • šťava z 1 citróna

Na krém:

  • 180g masla izbovej teploty
  • 80g SweetFamily práškového cukru
  • 300ml mlieka
  • 1 balík mandľového pudingového prášku
  • 2PL SweetFamily kryštálového cukru

Postup

Mrkvu umyjeme, olúpeme a nastrúhame na jemno. Rúru si zapneme na 180°C, tortovú formu 22 cm vystelieme papierom na pečenie a strany potrieme maslom. Vajíčka rozdelíme, bielka vyšľaháme dotuha. Žĺtka vyšľaháme do peny s cukrom, pridáme citrónovú šťavu, nastrúhanú mrkvu, mleté mandle, škoricu a múku. Prešľaháme. Nakoniec lopatkou opatrne primiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto nalejeme do formy a pečieme približne 50 minút. Keď začne hnednúť vrch, prikryjeme papierom na pečenie.

Po upečení vyberieme, necháme vychladnúť a potom rozkrojíme v polovici. Na krém si uvaríme puding s mliekom a cukrom za stáleho miešania a necháme potom vychladnúť. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a potom po lyžici primiešavame aj puding. Polovicu krému nanesieme na upečený korpus, prikryjeme druhým a zvyšok krému nanesieme na vrch a boky torty. Ozdobíme najemno nasekanými pistáciami a marcipánovými mrkvičkami.

Zdieľať

Vložiť komentár