Ingrediencie
Na cesto:
- 300g mrkvy
- 200g SweetFamily kryštálového cukru
- 250g mletých mandlí
- 80g hladkej múky
- 1ČL mletej škorice
- 5 vajíčok
- šťava z 1 citróna
Na krém:
- 180g masla izbovej teploty
- 80g SweetFamily práškového cukru
- 300ml mlieka
- 1 balík mandľového pudingového prášku
- 2PL SweetFamily kryštálového cukru
Postup
Mrkvu umyjeme, olúpeme a nastrúhame na jemno. Rúru si zapneme na 180°C, tortovú formu 22 cm vystelieme papierom na pečenie a strany potrieme maslom. Vajíčka rozdelíme, bielka vyšľaháme dotuha. Žĺtka vyšľaháme do peny s cukrom, pridáme citrónovú šťavu, nastrúhanú mrkvu, mleté mandle, škoricu a múku. Prešľaháme. Nakoniec lopatkou opatrne primiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto nalejeme do formy a pečieme približne 50 minút. Keď začne hnednúť vrch, prikryjeme papierom na pečenie.
Po upečení vyberieme, necháme vychladnúť a potom rozkrojíme v polovici. Na krém si uvaríme puding s mliekom a cukrom za stáleho miešania a necháme potom vychladnúť. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a potom po lyžici primiešavame aj puding. Polovicu krému nanesieme na upečený korpus, prikryjeme druhým a zvyšok krému nanesieme na vrch a boky torty. Ozdobíme najemno nasekanými pistáciami a marcipánovými mrkvičkami.
Zdieľať