Recepty Fresshion
Ingrediencie
- 12 veľkých cupcakes alebo 1 celý koláč
- 300g nastrúhanej mrkvy
- 200g SweetFamily trstinového cukru
- 180g hladkej múky
- 120ml oleja
- 1 ČL mletej škorice
- 1/2 ČL prášku do pečiva (osvedčil sa mi ten s vínnym kameňom)
- 2 vajcia
- štipku soli
- ďalej môžete podľa chuti pridať muškátový oriešok, mixed spice (tak 1/2 ČL z každého), hrozienka a orechy
Na krém:
- 400g cream cheese
- 100g SweetFamily práškového cukru (podľa chuti)
- kôra z jedného alebo dvoch (chemicky neošetrených) pomarančov
- (ak je to príliš tekuté) trošku stužovača šľahačky
Na ozdobu:
- čerstvé mrkvičky aj s vňaťou alebo malé vymodelované z marcipánu
Najskôr si očistíme a nastrúhame mrkvu. V mise vyšľaháme vajcia s cukrom, pridáme olej, pripravenú mrkvu a všetky sypké ingrediencie, ktoré zapracujeme už ručne. Vznikne nám hustejšie cesto, do ktorého môžeme pridať orechy s hrozienkami, nalejeme ho do tortovej formy alebo do košíčkov (tak do 3/4) a dáme piecť na približne 20 minút (pri cupcakes) alebo 40 minút (pri koláči) do rúry vyhriatej na 180 stupňov.
Kým sa nám to pečie, pripravíme si jednoduchý krém. Na ten iba vyšľaháme cream cheese s pomarančovou kôrou, postupne pridávame práškový cukor a nakoniec podľa potreby stužovač šľahačky. Záleží na tom aký cream cheese používame – takže ak je krém dostatočne hustý, stužovač sa dá vynechať.
Po upečení necháme „mrkváč“ úplne vychladnúť, ozdobíme ho a už iba vychutnávame!
Zdieľať