Ingrediencie
Na korpus:
- 220g detských piškót
- 100g rozpusteného masla
Na plnku:
- 500g mascarpone
- 370g bieleho jogurtu
- 1/2 lyžičky vanilkovej arómy
- 6 lyžíc SweetFamily kryštálového cukru
- 1 balík želatínového stužovača za studena
Na želé:
- 400g jahôd
- 20g práškovej želatíny
- 5 lyžíc SweetFamily kryštálového cukru
Postup
Piškóty si pomelieme na jemno a zmiešame s rozpusteným maslom, spracujeme rukou, vysypeme do 22 cm tortovej formy a utľapkáme rovnomerne na dne formy. Na krém si vymiešame mascarpone s jogurtom, cukrom a vanilkovou arómou a primiešame želatínu pripravenú podľa návodu. Nalejeme na korpus a uložíme na 3 hodiny do chladničky. Po uplynutí tohto času jahody umyjeme, dáme do malého hrnca spolu s cukrom, tyčovým mixérom ich vymiešame do hladka a potom na miernom ohni chvíľku povaríme. Prisypeme želatínu priamo zo sáčku (bez predošlého namočenia) a premiešame. Varíme spolu asi 3 minúty a potom pomaličky nalejeme na vrch už vychladnutej torty a uložíme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním opatrne mokrým nožom prejdeme po okrajoch formy.
Zdieľať